Kwinten Delvaux: Sportdiëtist & Calisthenics Coach

Kwinten Delvaux

Kwinten Delvaux

Het geven van wetenschappelijk correct voedingsadvies, aangepast aan jouw persoonlijke doelstellingen, dat is mijn streefdoel bij Up 4 Running.

Sportdiëtist & calisthenics coach bij Up 4 Running. Als sportdiëtist, ziekenhuisdiëtist en calisthenics coach in Antwerpen combineert Kwinten de kracht van zijn wetenschappelijke kennis met de praktijk van een gezond en sportief leven.

Sportdiëtist

Sportvoeding is maatwerk.

Het geven van wetenschappelijk correct voedingsadvies, aangepast aan jouw persoonlijke doelstellingen, is het streefdoel van Kwinten bij Up 4 Running. Hij legt een grote focus op voeding en sport. Naast het behalen van een sportvoedingsdiploma, hebben eigen ervaringen hem inzichten gegeven hoe (sport-)voeding en (sport-)dranken ingezet kunnen worden tijdens trainingen en wedstrijden voor een optimale prestatie. Hij begeleidt zowel duur-, kracht- als teamsporters om een optimale prestatie neer te zetten. Een goed voedingspatroon is voor elke sporter enorm belangrijk om bijvoorbeeld de finish te halen bij het lopen van een (halve) marathon. Kwinten informeert jou over de juiste voeding om beter te presteren en sneller te herstellen na trainingen en wedstrijden. Hij gebruikt steeds de laatste wetenschappelijke inzichten en vertaalt deze naar de praktijk.

Ziekenhuisdiëtist

Heb je maag-darmklachten? Heb je diabetes en wil je weten welke bloedwaarden het beste zijn voordat je begint te sporten? Kan je bepaalde voedingsmiddelen niet eten door een allergie of intolerantie?

Naast Up 4 Running werkt Kwinten in het Sint-Vincentius ziekenhuis in Antwerpen. Als algemeen diëtist in het ziekenhuis heeft hij een sterk inzicht verworven in verschillende ziektebeelden en hoe voeding hierbij de oplossing is, ondersteuning kan bieden of de klachten kan verminderen. Deze kennis geeft hem de mogelijkheid om jouw specifieke voedingsproblemen aan te pakken.

Calisthenics

Een goede workout kan overal, zelfs op 1 vierkante meter!

Kwinten beoefent reeds jaren de sport calisthenics in combinatie met fitness. Hij geeft trainingen in Antwerpen en online coaching. Het voordeel aan calisthenics is dat je het overal kan doen! Hiernaast kan dit al met een minimum aan tijd, materiaal en plaats. Een goede workout kan je op 30 minuten, op 1 vierkante meter, met enkel een matje al uitvoeren. Met calisthenics hoef je dus geen duur fitnessabonnement aan te schaffen. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Hierdoor krijg je meer functionele kracht in je dagelijks leven omdat je verschillende spiergroepen leert samenwerken. Creatief, functioneel en duurzaam trainen, dat leer je bij Up 4 Running!

Veganisme & Sport

De combinatie plantaardige voeding en (top-)sport is de toekomst. Elk dieet legt de nadruk op de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding.

Gezondheidsvoordelen, dierenwelzijn en ecologie. Door deze drie waarden kiest Kwinten om plantaardig te eten. Hij laat zien dat krachtsport (calisthenics) mogelijk is zonder dierlijke producten te consumeren. Meer en meer zetten veganistische sporters topprestaties neer. Denk bijvoorbeeld aan Scott Jurek (ultramarathonloper), Patrik Baboumian (sterkste man van Duitsland), Frank Medrano (calisthenics) en Jon Venus (Fitness). Ze laten zien dat het mogelijk is zowel spieren op te bouwen als lange afstanden te lopen zonder dierlijke voedingsmiddelen te consumeren. Deze sportprestaties op hoog niveau zijn inspirerend voor de recreatieve sporter. Daarom geef ik graag het goede voorbeeld met het team van Up 4 Running!

Fout gevonden? Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter!