Expertise

Expertise

Zoek jij een personal trainer of gezondheidscoach om jouw team of collega’s op een leuke manier sportief en gezond te maken? Up 4 Running daagt je uit met Start to Run, bereidt je voor op bedrijfsruns en zet je speels aan het denken tijdens seminars en workshops. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek stellen wij een op maat gesneden programma voor volgens jouw wensen, of die van je organisatie of bedrijf. Wil je een overzicht van het aanbod? Klik hier.

Seminars & workshops

Bedrijven en organisaties beseffen steeds vaker hoe belangrijk de gezondheid van hun werknemers is, want een organisatie met een duurzaam beleid is een organisatie met gezonde mensen. In goede gezondheid en met een goede energiebalans haal je immers meer voldoening uit je werk, ben je daadkrachtiger en stressbestendiger. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom biedt Up 4 Running zowel theoretische seminars als praktijkgerichte workshops op maat. Deze activiteiten kunnen eenmalig zijn of onderdeel uitmaken van een breder traject. Meer weten of een offerte aanvragen? Neem snel contact op met ons.

Up 4 Work Basic

Tijdens dit seminar word je op een ludieke en toegankelijke manier ingeleid tot de wetenschappelijke basisprincipes van gezondheid: beweging, voeding en rust. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan het belang van een goede balans tussen lichaam en geest zodat je beter bestand bent tegen stress en tijdsdruk. De deelnemers krijgen allerlei makkelijke tips om thuis en op het werk fit en gezond te zijn.

Up 4 Work Extended

Met de extended-module blijven we niet bij de basics, maar gaan we een paar stappen verder. In drie opeenvolgende seminars leer je de werking van het lichaam kennen en gaan we onder andere dieper in op volgende vragen.

 • Sportfysiologie: wat doet sport met ons lichaam en hoe moet je trainen?
 • Voedingsleer: wat zijn de bouwstenen van gezonde voeding en hoe werkt ons metabolisme?
 • Sportvoeding: hoe moet je eten om goed te presteren?
 • Blessurepreventie: hoe maak je jezelf weerbaarder tegen blessures?
 • Kritisch denken: aan de hand van actualiteit, trends en hypes op het gebied van gezondheid, sport en voeding leren we kritisch naar de (social) media kijken.

Up 4 Barefoot Running

Wil je met je collega’s of teamleden iets nieuws en uitdagends proberen? Met onze ervaring laten wij jullie veilig en plezierig kennismaken met een andere manier van hardlopen. Tijdens deze workshop leer je het hoe en waarom van blootsvoets en gaan we na een aantal basisoefeningen zelf aan de slag, dus wees niet bang voor vuile voeten! Wie blootsvoets lopen helemaal onder de knie wil krijgen, kan deze workshop aanvullen met een trainingpakket blootsvoets lopen.

Up 4 Nutrition

Dit seminar wordt zelfstandig aangeboden of als onderdeel van het drieluik Up 4 Work Extended. Tijdens dit seminar krijg je een bondig wetenschappelijk overzicht van voedingsleer. We kijken naar de verschillende voedingsbestanddelen, de gevaren van tekorten en overschotten, en de rol van voeding in een gezonde levensstijl. Aansluitend bespreken we het thema van sportvoeding en na afloop maken we onze eigen sportdrank.

Hardlopen

Voor wie Usaine Bolt achterna wil, zijn er genoeg atletiekverenigingen. Alle anderen, daar zijn wij voor.

Als beginneling word je tijdens het hardlopen pijnlijk geconfronteerd met je eigen beperkingen. Als ervaren loper is het lastig om je hardnekkige gewoontes te verbeteren of net dat beetje extra eruit te halen. Misschien wil je beginnen met start to run om je conditie te verbeteren en een gezond gewicht te bereiken of te behouden. Wij helpen beginnelingen op weg en geven ervaren rotten een duwtje in de rug.

Tijdens een persoonlijk gesprek brengen we jouw persoonlijke doelen in kaart en begeleiden je vervolgens van start tot finish. Streef je er bijvoorbeeld naar om de Dam tot Damloop of de City-Pier-City te lopen? Of leg je de lat hoger en wil je een marathon lopen? Als ervaren ultraloper en sportcoach helpt Bram je dromen om te zetten in werkelijkheid. Ga samen met ons de uitdaging aan!

Runningtherapie

Onze maatschappij is gericht op prestaties en sport draait te vaak om de meeste punten en de snelste zijn.

We leven in een veeleisende maatschappij. Alles moet steeds sneller, efficiënter en beter, waardoor we mentaal uitgeput raken en onszelf fysiek verwaarlozen. De balans tussen onze mentale en fysieke energie is veelal zoek. Sport en beweging zijn van essentieel belang om deze balans te herstellen. Daarom adviseren artsen en psychologen steeds vaker bij het behandelen van burn-out en depressie op regelmatige basis te bewegen. Ook bij de preventie speelt sport een belangrijke rol, want voorkomen is beter dan genezen.

Je loopt nooit bewuster dan op je blote voeten. Bij iedere stap ben je extra gefocust op de omgeving en je lichaam. Door deze intense ervaring verleg je de aandacht van malende gedachten over werkstress of privé-omstandigheden naar het hier en nu. De principes van blootsvoets lopen maken dan ook een belangrijk onderdeel uit van mindful running. Vanuit zijn achtergrond als filosoof en als doorgewinterde barefoot runner en ultraloper heeft Bram alle troeven in huis om jou zelfbewuster te laten lopen en weer het overzicht te geven.

Met runningtherapie en mindful hardlopen kunnen we jouw energie weer in balans brengen en je veerkrachtiger en weerbaarder maken. Resultaat: je ‘batterij’ loopt minder snel leeg en laadt sneller weer op. Zonder zweverig te worden, bieden we jou concreet houvast en blijven daarbij met beide voeten op de grond. Behalve tijdens het lopen uiteraard. 😉

Blootsvoets

Stel je voor, je laat je schoenen een dagje thuis. Wanneer je uit bed stapt, schrik je van de koude vloertegels, de houten trap met haar vezeltextuur voelt vreemd aan. Je zet een stapje buiten om een frisse neus te halen en de dauwdruppels tintelen op de wreef van je voeten. Je wandelt op een pad met prikkelende kiezelsteentjes afgewisseld door zacht schurende zandkorrels. Het voelt alsof je voeten na maanden in het gips weer vrij kunnen bewegen. Heerlijk!

Barefoot running, ofwel blootsvoets lopen wordt steeds populairder. Waar de ontwikkeling van hardloopschoenen afgelopen decennia steeds meer toespitste op extra demping en steun, is de laatste jaren ook aandacht voor zogenaamde minimalistische schoenen die de voet zo vrij mogelijk laten. Je voeten zijn echter nooit zo vrij als zonder schoen. Ze zijn een wonderbaarlijk geheel van spieren, pezen en botten, het resultaat van miljoenen jaren evolutie. Je tenen, je hiel, enkel, knie en heupen zijn de meest efficiënte springstokken die er bestaan. Tenminste, als je ze goed weet te gebruiken.

Het is geen toeval dat onze voetzolen erg gevoelig zijn, maar we hebben onszelf goed getraind om al die signalen te negeren en te verdoezelen met dikke schoenzolen. Dezelfde schoenen die ons beschermen en zorgen voor comfort, veroorzaken helaas met regelmaat blaren, likdoorns en eeltknobbels. Ze verhinderen bovendien de ontwikkeling van je voeten en een goede techniek.

Met duizenden kilometers in de blote voeten heeft Bram de nodige kennis en vaardigheden om van hardlopen op je blote voeten een aangename en zorgeloze ervaring te maken. Bekijk hier zijn interview na de overwinning op de Antwerp Urban Trail op blote voeten. Stap voor stap leert hij jou de signalen van je voeten interpreteren en zodoende je techniek verbeteren om je prestaties te verbeteren en de kans op blessures te minimaliseren. Je maakt je voeten sterker en ontwikkelt je focus op de omgeving. Dat is niet alleen handig tijdens het lopen, maar ook in het dagelijks leven. En ondertussen voel je het speelse oerplezier door je lichaam gieren.

Kracht & beweging

We zijn niet gemaakt om stil te zitten.

Waar we vroeger van en naar ons werk liepen of fietsten, gaan we tegenwoordig steeds vaker met de auto. Daarbij wordt ons werk over het algemeen steeds minder fysiek en zitten we voor het grootste deel van de dag op een stoel.

We sussen het geweten met een stappenteller en slaan onszelf op de borst na een enkele wandeling naar het koffieapparaat of de printer, maar dat weegt natuurlijk niet op tegen urenlang stilzitten. Onze spieren worden zwakker, onze conditie slechter en onze taille steeds dikker. Dat proberen we te compenseren door ons in te schrijven bij een sportschool, waar we ons na het werk met dure apparatuur in het zweet werken.

De gang naar de sportschool blijkt voor velen echter al snel een drempel. Als we kunnen kiezen tussen binnen ploeteren of buiten op een terras zitten met vrienden, is het vaak te verleidelijk om voor het laatste te kiezen. Sporten komt wel weer als het wat minder zonnig is, de Nederlandse zomers zijn immers maar kort en daar moet volop van genoten worden. Maar ja, dan komt het najaar en het waait en regent en je hebt echt geen zin om nat te regenen op weg naar de sportschool.

Gelukkig is er een leuke laagdrempelige en meer duurzame manier om aan je conditie en kracht te werken! Om fit en sterk te worden, heb je niet meer nodig dan een plek om lichaamsoefeningen uit te voeren en begeleiding om het goed aan te leren en blessures te voorkomen. Met leuke en efficiënte oefeningen kun je door middel van je eigen lichaamsgewicht en eventueel losse gewichten je spieren trainen en sterker maken, gezellig thuis of op kantoor.

Up 4 Running begeleidt je hierbij zodat je het op een goede manier aanleert, gemotiveerd blijft en het volhoudt. Met oefeningen op maat van jouw lichaam die je gedurende de dag tussendoor kunt doen, zullen de resultaten verbazen in vergelijking met de kleine moeite en tijd die het je kost.

Waar wacht je nog op? Neem snel contact met ons op!

Gezondheidscoaching

Gezondheid is een samenspel van lichaamsbeweging, voeding, de psyche en rust.

Of je nu wilt herstellen van een blessure, aan je conditie werken of wilt afvallen, gezondheid is een samenspel van lichaamsbeweging, voeding, de psyche en rust. Toch is onze gezondheidszorg zodanig opgesplitst in verschillende disciplines dat specialisten toespitsen op een aspect zonder een overzicht van het geheel.

De laatste jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor een multidisciplinaire aanpak, geheel in lijn met de visie van Up 4 Running. Wij bundelen kennis en praktische vaardigheden van verschillende domeinen in de wetenschap om jouw gezondheid op de rails te krijgen en te houden.

Ieder jaar opnieuw beginnen veel mensen vol goede moed met een sportschema van Start to Run en een voedingsschema van Sonja Bakker of Atkins aan een nieuwe, gezondere versie van zichzelf. Hoewel het bij de meesten wel lukt om te beginnen, zakt de moed bij velen al snel in de schoenen. De strikte diëten worden wat losser gelaten en het sporten wordt een keertje overgeslagen, tot er van de initiële voornemens nog maar weinig overblijft.

Eten is een sociale gelegenheid, en jezelf blijven motiveren om te sporten na een lange werkdag is lastiger vol te houden dan je denkt. Daarom is het belangrijk om ook van sporten een sociale gelegenheid te maken en je voedingspatroon duurzaam te wijzigen op een manier die bij jouw leven past.

Ben je gemotiveerd om gezond te leven, maar weet je niet waar te beginnen? Up 4 Running geeft jou een duwtje in de rug op weg naar een duurzame gezondheid.

  Contact

  Up 4 Running opereert vanuit Leiden (NL) en Gent (BE).

  Ben je geïnteresseerd in ons aanbod of wil je meer weten?

  Neem snel contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Voornaam
  Achternaam
  E-mail
  Telefoon (optioneel)
  Onderwerp
  Bericht

  Fout gevonden? Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter!