Klant in de spotlight: Tomas: Uw lichaam is de gezagvoerder, Uw brein is de woordvoerder4 minuten lezen

Contents

In de drukte van onze moderne maatschappij is het voor velen een uitdaging om fit en gezond te blijven. Iedereen heeft eigen obstakels te overwinnen op weg naar een gezonder leven. Omdat persoonlijke verhalen enorm inspireren, delen wij deze regelmatig op onze blog. Ditmaal volgen we Tomas op de voet. Tomas, een trotse, leergierige coach en consultant, heeft zijn voetbalschoenen ingeruild voor hardloopschoenen. Waarom? Dat lees je hieronder.

Een artikel over mijzelf

Ik schrijf een artikel over mezelf. Eentje dat bij een deel van mij past. Dus past het bij mij. Ik moet dat even zeggen, want als iets niet bij mij past begin ik er niet aan. Ook als ik niet besluit dat ik over een deel van mezelf schrijf begin ik er niet aan. Ik ben een perfectionist ziet u, ik durf niet goed beslissen, en nooit is iets helemaal klaar. En dat is ok. Gelukkig dat perfectie niet bestaat, dan kunnen we blijven verbeteren.

Alles begint bij zelfkennis

Mijn perfectionisme vormt samen met mijn nonchalance mijn innerlijke criticus. Mijn ego kan nogal goed relativeren, dat is een verdedigingsmechanisme. Datzelfde mechanisme zorgt ervoor dat ik bescheiden doe. Mijn opvoeding en omgeving heeft mij dat op jonge leeftijd geleerd. Want heel eerlijk, ik ben van nature niet bescheiden. Niemand is van nature bescheiden, google maar eens “Marianne Williamson – we are all meant to shine”. Ik bedoel maar als ik echt mezelf ben, ik best trots ben op mezelf. Ik aarzel vaak om dit te tonen, want dat is “not done” (zogezegd).

Wie ben ik?

Genoeg ingeleid. Het verrast jullie allicht niet dat ik coach ben, of consultant, of zeg maar vakidioot, dat mag, ben ik ook trots op. Ik praat over leiderschap en communicatie, en over teamvorming en bedrijfscultuur. Of in mijn eigen woorden: ik praat over vertrouwen, wederzijds begrip, samenwerken en echte connectie. Ik leer mensen zichzelf zijn en van daaruit impact te maken en te groeien als persoon tot authentieke leider. Ik doe mijn best om daarin zoveel mogelijk het voorbeeld te geven. Dat wil zeggen dat ik ook constant aan mezelf aan het werken ben en tijd, aandacht en geld investeer in mezelf.

Verandering

Ik sta op het punt dat ik overtuigd ben dat ik moet luisteren naar mijn lichaam, en het met zorg behandelen en onderhouden. Mensen, en zeker Westerse mensen, baseren zich vooral op denken, maar uw gedachten zijn slechts een deel van de waarheid. Uw lichaam heeft alle antwoorden op dat moment dat ze belangrijk zijn. “The mind has no answers and the heart has no questions”. Denk daar maar eens over na! 😉

Mijn eerste marathon: Valencia

In september 2017 besloot ik om te beginnen trainen voor mijn eerste marathon. In november 2017 liep ik met succes de marathon van Valencia. Je zou kunnen stellen dat het lichaam hier niet voor gemaakt is en ik moet je gelijk geven. Het lichaam is niet gemaakt om twee maanden te trainen en dan een marathon te lopen. Hoedanook, ik kan je vertellen, als ik over de meet liep voelde ik mij zo goed dat het leek alsof ik de wereld aan kon. Pas op, mijn lichaam was volledig op en had overal pijn maar het vrijkomen van diep onderdrukte emoties, gevangen in mijn lichaam gaf een enorm bevrijdend gevoel. Uitleggen hoe dit in elkaar zit, houd ik voor een later artikel. Het is deze ervaring die mij ertoe aanzette om mijn voetbalschoenen definitief om te ruilen voor loopschoenen.

Coaches coachen coaches

Het is ook deze ervaring die mij tot bij Bram heeft gebracht, mijn coach van Up 4 Running. Hij is een bewonderenswaardige ervaringsdeskundige en zijn filosofie past ontzettend goed bij de mijne. Hij zorgt ervoor dat ik op een gezonde manier, met respect voor mijn lichaam ambitieus kan zijn en mijn fysieke grenzen kan verleggen. Dat zorgt ervoor dat ik mij fit en goed in mijn vel voel. Dat vind ik belangrijk om mijn job goed uit te kunnen oefenen.

Sinds begin dit jaar kreeg ik een aantal zeer efficiënte tips van Bram die ervoor gezorgd hebben dat ik met bijna dezelfde moeite van gemiddeld 12 naar 13,5 km/u ben gaan lopen. Nu ik de tips en de techniek bijna onder de knie heb, is het hard werken en veel trainen om mijn grenzen verder te verleggen.

Een stap naar achter, twee naar voren!

11 maart 2018 heb ik mijn record verbroken op de 10km tijdens de CPC Run in Den Haag. Het was een tussentijdse test, om te kunnen bepalen hoe hoog ik de lat leg voor de 10 Miles van Antwerpen, de 20km van Brussel, de Ortler Mountain Challenge in Italië en de Marathon van Berlijn. Het was fijn gevoel als ik over de finish loop. Where focus goes, energy flows. Mijn succes is al voor de eerste keer gecreëerd. Ik wil het, ik kan het, ik mag het. Maar dat lezen jullie in mijn volgend artikel.

Be proud, be you! Tomas Van Cleynenbreugel.

Fout gevonden? Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter!